Eric Kastelein

Auteur & Historicus

Over Eric Kastelein

Eric Kastelein (1954) is historicus en werkte jarenlang als marketingmanager in het bedrijfsleven. Daarnaast volgde hij de Lerarenopleiding Geschiedenis aan de Hoge School Windesheim.

Hij deed onderzoek naar zijn voorouders en publiceerde het resultaat in het boek Langs het spoor van de wagemaecker. Een familiegeschiedenis van 1600 tot heden. Vanaf 2010 bezoekt hij jaarlijks Suriname.

Hij schrijft parttime voor Parbode Surinaams Magazine en de krant de Ware Tijd.

Gastbijdrages van Eric Kastelein

OOG IN OOG MET PARAMARIBO

Verhalen over het herinneringserfgoed
In Nederland is de oplage van 1.000 exemplaren uitverkocht. Alleen De Vries van Stockum Den Haag heeft nog een paar exemplaren.

Ik heb drie jaar onderzoek gedaan in Suriname en Nederland. In Suriname bij het Nationaal Archief Suriname en de bibliotheken van het Surinaams Museum en de Anton de Kom Universiteit Suriname. In Nederland bij de Koninklijke Bibliotheek, de Universiteitsbibliotheek Leiden, het Nationaal Archief en het Koninklijk Huisarchief.

De samenwerking in Suriname was uniek. Met dank aan Stephen Fokké van Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname, Laddy van Putten van Stichting Surinaams Museum en Johan Roozer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Voor het eerst een compleet overzicht van het herinneringserfgoed. 328 blz., gebonden, 11 hoofdstukken, 111 verhalen, 200 foto’s, personen-, kunstenaars- en straatnamenregister, bronnen en noten.

LM Publishers, 24,50 euro.

MET LOF AAN DE UITGEVER: EEN PRACHTIG BOEK.

Bestel oog in OOG MET PARIMARIDBO