keti koti tilburg
 
 

Programma Keti Koti Viering Tilburg 30 juni 2024 Schouwburg Tilburg

De Keti Koti Viering is GRATIS toegankelijk, behalve de voorstelling ‘Haar Haar’! Hiervoor kunt u hier uw tickets bestellen.

Lokatie: Studiofoyer Schouwburg Tilburg

 

12:30u - 13:00u Inloop, met ontvangst door Gamelangroep Sugambra

Meer info over Gamelangroep Sugambra kunt u vinden op hun facebookpagina.

13:30u - 20:00u Tentoonstelling slavernijverleden en Javaanse geschiedenis, met leuke speurtocht voor kinderen

Op de eerste verdieping vindt u de tentoonstelling over het slavernijverleden van Suriname en de Javaanse geschiedenis.

Tijdens de tentoonstelling is er om 13:40u – 13:55u en om 15:15u – 15:30u een presentatie over de geschiedenis van de Javanen.

De geschiedenis van de Javanen in Suriname begon in 1890, toen een nieuwe fase in de koloniale geschiedenis van het land werd ingeluid met de komst van Javaanse contractarbeiders uit Nederlands-Indië (het huidige Indonesië). Tussen 1890 en 1939 arriveerden ongeveer 33.000 Javanen in Suriname om te werken op de plantages. Deze migratie vond plaats nadat de slavernij was afgeschaft en er een tekort aan arbeidskrachten ontstond.

Tentoonstelling over het slavernijverleden

In Tilburg, in Brabant, in zuid-Nederland wonen duizenden nazaten van tot slaaf gemaakten, afkomstig uit Suriname en de Nederlandse Antillen. De nadruk op de tentoonstelling ligt dan ook op de trans-Atlantische slavenhandel. Maar het vertelde verhaal strekt zich uit van de oudste vormen van slavernij tot de actualiteit. Slavernij – verboden in de Universele Rechten van de Mens – komt nog steeds heel veel voor.

Voor de kinderen is er een leuke gratis speurtocht over deze tentoonstelling!

 

javaanse geschiedenis tentoonstelling
14:00u - 15:00u Ronald Snijders Band

Foto door: Raul Neijhorst

Ronald Snijders is al vanaf de jaren zeventig een der bekendste Surinaamse musici in Suriname, Nederland en daarbuiten. Hij is een muzikale wereldburger, creatieve duizendpoot en een buitengewoon veelzijdig en talentvol toonkunstenaar. Daarnaast is hij een top performer en componist die met name door zijn fluitspel bekendheid geniet.

Meer info over Ronald Snijders
16:00u - 17:15u Voorstelling Haar Haar (NIET GRATIS)
haar haar

Voorstelling Haar Haar

De voorstelling volgt Marley, een jong meisje dat worstelt met haar haarstructuur en stijl door onzekerheden uit haar verleden.

Het verhaal benadrukt dat Marley’s haar symbool staat voor de onzekerheden die tieners en jongvolwassenen kunnen ervaren en refereert tevens aan de historische strijd van de zwarte gemeenschap en hun vermogen om zelfliefde te omarmen.

Deze voorstelling is NIET GRATIS! Koop hier uw TICKETS

17:30u - 18:30u - The Friends (band)

In de Studio zal The Friends Band een feestje bouwen met o.a. Reggae, Jazz, Soul en Rock Classics.

18:30u - 20:00u - Afterparty met DJ Lady Melona

Sluit de dag af met DJ Lady Melona tijdens de afterparty in de Studio!

 

Benieuwd waar Keti Koti omdraait?

Bezoek surinaamserfgoed.com Hier vindt u een uitgebreide verzameling informatie over de rijke en diverse culturele schatten van Suriname.

Als een virtuele Wikipedia voor Surinaams erfgoed, streven we ernaar om een uitgebreide en toegankelijke bron te bieden voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis, tradities, kunst en architectuur van dit prachtige land.

Bezoek Surinaamserfgoed.com

ONZE PARTNERS / SPONSOREN