Keti koti 2023

Vier samen de vrijheid

Keti Koti 2023 Tilburg | Vier samen de vrijheid

18:00 – 01:00 / Studio / Special

Samen herdenken en vrijheid vieren: dat is wat Keti Koti is. Samen met Stichting 2Gether staan we stil bij de afschaffing van de slavernij en vieren we het leven.

Op 1 juli 1863 werd de slavernij bij wet afgeschaft in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Door heel Nederland worden ieder jaar op verschillende podia verhalen van (jonge) makers verteld die reflecteren op die geschiedenis en de weerslag daarvan in onze samenleving van vandaag.

 

Keti Koti 2023 bij de Schouwburg

Ook bij Schouwburg Concertzaal Tilburg vieren we  Keti Koti met een divers programma. Tijdens de viering staat er een performance van de Marrongemeenschap in de schouwburg én zijn er in de studio gratis toegankelijke activiteiten te bezoeken, waaronder de markt met kleding, sierraden en smakelijke lekkernijen uit de Afro-Surinaamse en Antilliaanse keuken.

In de schouwburg kan je de voorstelling Apinti & Sambura bezoeken: 

Hypnotiserend muziektheater bestaande uit machtige drums, atletische dansers en zang. Gezelschap Kula Skoro i.s.m. Asopropo Rutu & Wayamu Woreyan vertellen het verhaal van de geschiedenis, het heden en de toekomst van de Marrons en de inheemsen. 

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Planning Keti Koti 2023

 

Benieuwd waar Keti Koti omdraait?

Bezoek surinaamserfgoed.com Hier vindt u een uitgebreide verzameling informatie over de rijke en diverse culturele schatten van Suriname.

Als een virtuele Wikipedia voor Surinaams erfgoed, streven we ernaar om een uitgebreide en toegankelijke bron te bieden voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis, tradities, kunst en architectuur van dit prachtige land.

Bezoek Surinaamserfgoed.com