Thema

The Story of Travis is een nieuwe toneeltekst geïnspireerd door de Broadway-klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry.

Over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis.

In poëtische monologen, herkenbare familiesituaties en spirituele dialogen bevraagt de voorstelling de ‘burden van the black (American) dream’ en hoe het is om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden.

Het verhaal

Als tiener verruilt de Amerikaanse Travis (gespeeld door Ruurt de Maesschalck) zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan.

Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland.

Op 78-jarige leeftijd gaat Travis nog één keer op reis en keert terug naar Chicago. Tijdens zijn bezoek aan zijn familiegraf blikt hij terug op zijn leven.

Door herinneringen op te halen uit het verleden en in gesprek te gaan met familieleden, bereidt Travis zich voor op zijn overgang naar het hiernamaals.

Bestel hier uw ticket

Over de makers

Tussen 2016 en 2019 laat Well Made Productions het Nederlandse theaterpubliek kennismaken met deRaisin Cycle. Soortgelijke groot gemonteerde bi-culturele verhalen voor een divers publiek worden nog altijd sporadisch gemaakt, daarom bundelen Well Made Productions en Theater Rotterdam in seizoen 2022-2023 hun krachten.

De creative crew bestaat uit vijf zwarte vrouwen; een unicum in het theaterlandschap. Initiatoren Ellen Tjon A Meeuw (zakelijke productie) en Samora Bergtop (artistieke productie) van Well Made Productions trekken samen met schrijver Esther Duysker op om een nieuwe toneeltekst te maken geïnspireerd door A Raisin in the Sun (het eerste deel uit de Raisin Cycle). Regisseur Romana Vrede geeft het zwarte familieverhaal haar unieke signatuur mee en Alida Dors (artistiek directeur Theater Rotterdam) tekent als medemaker voor de choreografie.

regie Romana Vrede tekst Esther Duysker choreografie Alida Dors spel Dionne Verwey, Howard Komproe, Jennifer Muntslag, Jetty Mathurin, Joy Wielkens, Ruurt De Maesschalck, Samora Bergtop & Yamill Jones

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Travis in de Krant

Theaterkrant
Dit niet stereotiep verhaal over zwarte mensen is een verademing

Lees recensie

NRC Handelsblad
Verpletterende familiekroniek is droomdebuut Romana Vrede

Lees recensie

Bestel hier uw ticket