Suriname & Antillen WOII Es Fa Si Oen in de Koningskerk

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=J7ZZhrB5Zaw&list=PLeECyqA6ib_J89SkyIo60shWVOR-A25MJ’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” av_uid=’av-k9vb6xhw’ id=” custom_class=”] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k9vbdsd1′ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”] Mevrouw Es Fa Si Oen… 102 jaar is ze inmiddels. En met die leeftijd is ze zeer waarschijnlijk de oudste nog levende vrouw die in het Vrouwelijk Hulpkorps zat in Suriname tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als ze vandaag weer de wapens zou moeten opnemen, dan zou ze het doen! Tante Es, zoals ze door velen genoemd wordt, is nog bijzonder helder van geest. In deze aflevering van de radio- en televisie-special over de rol van Surinamers en Antillianen in de Tweede Wereldoorlog, vandaag het verhaal van mevrouw Fa Si Oen. Verslaggever Sam Jones gaat in mei 2017 met haar naar de Koningskerk in Amsterdam, waar ze kinderen vertelt dat ze als jonge dame, in de oorlog heeft leren schieten…
[/av_textblock]
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.