Herdenkingsmonument Slavernijverleden

p 1 juli 2018 vond in Tilburg de eerste officiële herdenking van de afschaffing van de slavernij plaats. Tijdens deze herdenking heeft burgemeester Theo Weterings de toezegging gedaan dat Tilburg een eigen monument krijgt.

Middels het in leven roepen van een kern- en klankbordgroep zijn anno 2020 de eerste stappen gezet om deze immense taak te bewerkstelligen. Zowel de kern- als de klankbordgroep bestaan uit stadgenoten met verschillende achtergronden.

Op 09 juli 2020 heeft de kerngroep een verkennende start gemaakt. ‘Verkennend’, omdat het uitermate belangrijk is dat de opdracht goed wordt begrepen, kaders duidelijk zijn, er cohesie bestaat binnen de groep enz. enz. Na deze eerste bijeenkomst is het enthousiasme groot om aan de slag te gaan. Het besef dat wij het niet zonder jullie kunnen doen is er ook. Het monument is immers voor en van ons allen. Vertel het verder!

Cherry Taylor
Tilburg 06-08-2020

Leden Kerngroep

Jerry Bergraaf / Stichting Comité 30 juni-1 juli
Shirley Dap / Heal Interior Design
Liesbeth Jans / Senior Adviseur Kunst en Samenleving (Kunstloc Brabant)
Jeannau Jean Louis / Jeannau Kunst & Educatie
Remy Kalalo / Beleidsmedewerker Diversiteit en Inclusie (Gemeente Tilburg)
Maria Pinas / op persoonlijke titel: Keti Koti Tilburg 
Petra Robben / Stadsmuseum Tilburg / Erfgoed Tilburg
Kenneth Stam / Stichting Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst Tilburg 
Cherry Taylor / Stichting Caribische Senioren Tilburg
 
 
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.