Slavernij Monument Tilburg – Onthulling datum bekend!

Slavernij Monument Tilburg – Onthulling datum bekend!

Op 1 juli, tijdens de slavernijherdenking, wordt het slavernijmonument onthuld op het Johan Stekelenburgplein aan de noordkant van het station. Op deze dag vieren en herdenken we de afschaffing van de slavernij. Inloop is vanaf 19.00 uur. De Surinaamse naam voor deze dag is Keti Koti. Het betekent ‘Verbroken Ketenen’ en stamt af uit het Sranantongo.

Een selectiecommissie vroeg verschillende kunstenaars een schetsontwerp te maken, waar inwoners op konden stemmen. Het winnende ontwerp is van kunstenaarsduo Dedden en Keizer. De stichtingen Keti Koti Tilburg, Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst Tilburg en Comité 30 juni-1 juli Tilburg hebben bijgedragen aan de vorming van de selectiecommissie.

Deze stichtingen zetten zich in voor de bewustwording van het koloniale verleden en bestrijden de gevolgen die daar uit voortgekomen zijn.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.