Expositie voor slavernij, Peerke Donders paviljoen Tilburg

De Rondleiding Toppers bezochten het Peerke Donderspaviljoen (ja die van dat liedje van Jekkers/van Merwijk) in Tilburg.

Wie is Peerke Donders ?

Peerke was een katholieke priester uit Tilburg die zich in Suriname in de 19e eeuw als één van de eerste publieke mensen zich uitsprak tegen de slavernij in het land. Daarop werd hij weggepromoveerd, maar de erkenning kwam pas later. Uiteindelijk werd de slavernij in Suriname afgeschaft in 1863 en tien jaar later waren de tot slaaf gemaakten vrij. Dit paviljoen is een museum over hem en staat tevens naast zijn geboortehuis.

Tentoonstelling door Jerry Bergraaf

Jerry Bergraaf leidde ons door de tentoonstelling over het slavernijverleden. Daarna gingen een emotienetwerk-opdracht doen over het thema. Zeer verhelderend. En weer erg gezellig. En praat je over Suriname dan praat je over heerlijk eten!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.