Tentoonstelling ‘Tilburg Wereldstad’ bij Peerke Donders Paviljoen

Waar:
Peerke Donders Paviljoen
Peerke Donders Park 3
Tilburg

Wanneer:
17 april 2024 t/m 18 april 2025
Open; elke woensdag en zondag 13u -17u.
Voor groepen ook mogelijk op andere dagen en tijden, op afspraak.

Expositie over hoe Tilburg met 148 nationaliteiten midden in de wereld staat

Tilburg Wereldstad ‘made by Peerke Donders’

De nieuwe tentoonstelling Tilburg Wereldstad in het Peerke Donders Paviljoen is zondag 14 april geopend door commissaris van de koning Ina Adema. Tilburg Wereldstad laat op een toegankelijke en vernieuwende manier zien hoe Tilburg al vanaf de verre prehistorie tot op de dag van vandaag is bevolkt door mensen uit alle windstreken. Zij samen hebben het Tilburg van nu gemaakt tot een stad van 230.000 inwoners en 148 verschillende nationaliteiten.

De expositie in Tilburg Museum Peerke Donders bestaat uit twee onderdelen. Aan de hand van foto’s en teksten wordt getoond hoe al duizenden jaren een beïnvloeding van buitenaf in een constante stroom is doorgegaan. Hoe in de IJzertijd, Romeinen, Middeleeuwers, de industrialisatie of Belgische vluchtelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog hun sporen hebben nagelaten en wat daar van terug is te vinden in het hedendaagse Tilburg.

Voor veel Tilburgers zal het een opmerkelijk gegeven zijn dat in de gemeente (dus ook Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel) 148 verschillende nationaliteiten wonen. Dertig van hen laten door middel van een zeer persoonlijk voorwerp iets van hun afkomst en culturele identiteit zien. Dat is het tweede deel van de expositie Tilburg Wereldstad.

Meer info

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.