Heilzame Verwerking van het Slavernijverleden voor ‘wit’ en ‘zwart’; een bijdrage vanuit de kerken

[av_section min_height=” min_height_pc=’25’ min_height_px=’500px’ padding=’huge’ shadow=’no-border-styling’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=” bottom_border_style=” custom_margin=’0px’ custom_margin_sync=’true’ custom_arrow_bg=” color=’main_color’ background=’bg_color’ custom_bg=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” attach=’scroll’ position=’center center’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_enable=’aviaTBoverlay_enable’ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=’#000000′ overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” id=” custom_class=” aria_label=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-k9v3cp54′] [av_heading heading=’Heilzame Verwerking ‘ tag=’h1′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=’60’ subheading_active=’subheading_below’ subheading_size=’25’ margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ color=’custom-color-heading’ custom_font=’#ffffff’ av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kap1vt7v’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”] van het Slavernijverleden voor ‘wit’ en ‘zwart’; een bijdrage vanuit de kerken
[/av_heading] [/av_section] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k9v3so7r’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”] Deze publicatie is een initiatief van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam, de Evangelische Broedergemeente (EBG) Amsterdam Stad en Flevoland en het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (Ninsee).

De titel van het boek “Heilzame verwerking van het slavernijverleden voor ‘wit’ en ‘zwart’“ is tevens het werkprogramma. ‘Wit’ en ‘zwart’ hebben elkaar nodig om tot verwerking te komen.

INHOUD

In het boek staan de vier winnende bijdragen van een essaywedstrijd onder dit thema, toegespitst op de vraag wat de kerken kunnen doen. De essays zijn van Martijn Stoutjesdijk, Ken Mangroelal, Ben Ipenburg en Herman Fitters.
Verder bevat het boek de toespraken zoals gehouden op het gelijknamige symposium, gehouden te Amsterdam op 23 november 2019. Gesproken hebben daar twee externe experts (Glenn Helberg en Alex van Stipriaan), twee denkers uit de kerken (Pearl Gerding en Johannes Welschen) en de voorzitter van het Ninsee (Urwin Vyent).

Daarnaast zijn afgedrukt vier voorbeelden van hedendaagse prediking en bijbeluitleg zoals die rond KetiKoti, 1 juli 2019, zijn uitgesproken in erediensten van de betrokken kerken.

Het boek besluit met enkele lijnen naar de toekomst: hoe gaan wij om met de AfroSurinaamse spirituele traditie (Winti), hoe kunnen wij ons cultureel archief opschonen, en wat moet er gebeuren aan compensatie en genoegdoening.
[/av_textblock] [av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” padding=’15px’ padding_sync=’true’ highlight_size=’1.1′ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=’#658529′ background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-k9v44e37′ id=” custom_class=”] [av_textblock size=” font_color=’custom’ color=’#ffffff’ av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k9v43kk8′ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]

BESTELLEN

Het boek is te bestellen via slubdenhaag@hetnet.nl en kost € 18.50. Daarbij zijn de verzendkosten in Nederland inbegrepen.
Betaling op factuur na ontvangst van het boek.

Mei 2020,
Evangelisch-Lutherse Gemeente
Evangelische Broedergemeente
NiNsee
[/av_textblock] [/av_one_full]

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.