Wij Slaven van Suriname

Het boek ‘Wij slaven van Suriname’ van Anton de Kom was, toen het uitkwam, geen succes. Het werd zelfs verboden. Pas jaren later nadat studenten er interesse voor toonden nam het weer een opmars die anno 2020 niet te stuiten is. Het werd zelfs een bestseller in Nederland. Echter hebben weinig Surinamers het boek zelf gelezen en de jeugd kent het nauwelijks. Daarom dat de organisatie met dit initiatief probeert het werk van de Kom dichterbij de Surinamers te brengen via moderne technologie; een multi-voice audioboek. De boodschap van deze markante Surinamer is anno 2020 nog steeds relevant ‘wij moeten als natie streven naar eenheid met de verschillende bevolkingsgroepen’.

Het boek is in verschillende delen opgesplitst en voorgelezen door Jinaraja Menke, Steven van Frederikslust, Ferranto Dongor, Marciano Zalman, Marcell Kaersenhout, Afni Gummels-Ronosetiko, Samuel Blankendal, Gloria Lie Kwie Sjoe, Carl Breeveld, Pearl Brunings en Cher Spalburg. De opnames vonden plaats in Rockland Studios. Er is ook een kort filmpje geproduceerd door Kevin Headley waarin wordt verteld wat Anton de Kom heeft gedaan voor Suriname en waarom zijn werk belangrijk is om nog steeds te raadplegen.

Lees hier meer
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.