Martin Luther King Lezing 2020

Op 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten, om 19.30 uur, vindt de jaarlijkse Martin Luther King Lezing plaats. Vanwege corona online, live vanuit Den Haag. Het thema is “We cannot walk alone”, een citaat uit de beroemde ‘I have a dream’ speech van Martin Luther King in 1963. Een uitspraak die goed past bij 2020, een jaar waarin wereldwijd en in Nederland verdeeldheid en geweld oplaaiden, maar er ook mensen en bewegingen op zoek zijn naar verbinding. Op het programma staan activist, wetenschapper en (voormalig) locoburgemeester van Charlottesville tijdens de Unite the Right Rally in 2017, Dr. Wes Bellamy, en spoken word artiest en winnaar van de Cultuurprijs Zuid-Holland, Elten Kiene. Aan het einde worden de winnaars van de Martin Luther King Spoken Word wedstrijd bekend gemaakt. Wat is er nodig om als individu, community en samenleving racisme en ongelijkheid te veranderen? Hoe overwin je samen polarisatie en ongemakkelijkheid? Durf je hierbij ook kritisch naar jezelf te kijken en je fouten toe te geven? We cannot walk alone…

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.