In de voetstappen van Peerke Donders

In de voetstappen van Peerke Donders en reizen we op zaterdag 2 juli naar Tilburg om ons mee te laten nemen in het verhaal van Peerke. Verder gaan we natuurlijk ook zelf aan de slag: dansen, zingen, kleien, weven, spelen. We laten ons verwonderen en ontmoeten nieuwe mensen.

IN DE VOETSTAPPEN VAN PEERKE DONDERS IS EEN GEZINSBEDEVAART VAN ÉÉN DAG IN TILBURG VOL ACTIVITEITEN VOOR HET HELE GEZIN OP ZATERDAG 2 JULI

Peerke Donders wordt in 1809 geboren in een weversgezin zoals er dan zoveel zijn in Tilburg. Hard werken, lange dagen, veel armoede, slechte gezondheid. In dit tamelijk troosteloze bestaan ziet Peerke één licht: Hij voelt zich fijn bij God. Peerke heeft een grote droom: hij wil priester worden. Dat is 200% kansloos in zijn situatie. Toch komt Peerke in 1842 als jonge priester aan in Paramaribo, Suriname, om er nooit meer weg te gaan. Zonder voorbehoud geeft hij zich aan God en aan de nieuwe mensen om hem heen. Na een rijk en vol leven sterft Peerke in 1887, 77 jaar oud.

Het is niet perse knap wat Peerke bereikt heeft. Bijzonder is dat Peerke leert te vertrouwen op het plan dat God met hem heeft. Hij laat God aan het werk in zijn leven. Dát kunnen wij van Peerke leren!

MEER INFORMATIE OVER DEZE GEZINSBEDEVAART

Ontvangst in de Goirkese kerk in Tilburg, levensverhaal van Peerke en pelgrimszegen
Kleine speelse workshops rondom de Goirkese kerk
Grotere workshop naar keuze en lunch
Afsluitende viering in het Peerke Donderspark
Afscheid met een hapje en een drankje

WORKSHOPS

Tijdens de Gezinsbedevaart kun je deelnemen aan een van de volgende workshops:

Bekijk de Workshops

PRIJS VOOR IN DE VOETSTAPPEN VAN PEERKE DONDERS

De prijs voor deze gezinsbedevaart is € 5,00 per persoon.

Aanmelden voor het evenement

Uiterste inschrijfdatum is 15 mei 2022

VERVOER

U kunt op eigen gelegenheid naar Tilburg komen. U kunt ook gebruik maken van busvervoer. U kunt dit aangeven bij het aanmelden.
We kunnen bijna niet wachten om met jullie op weg te gaan! Vul snel het aanmeldformulier hieronder in.

Meer evenementen

Ketikoti Tilburg in samenwerking met Bisdom Den Bosch

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.