Reacties op bord bij standbeeld Peerke Donders vooral positief

Jerry Bergraaf, voorzitter stichting Keti Koti Tilburg:

,,Binnen de Surinaamse gemeenschap wordt verschillend over het standbeeld gedacht. De oudere generatie, die vaak streng katholiek is opgevoed, stoort zich aan de discussie, die toch vooral door blanke mensen is aangezwengeld. Voor deze ouderen is Peerke Donders Surinaams erfgoed. Het geloof heeft hen veel gebracht en wij begrijpen wat het standbeeld verbeeldt. Surinaamse jongeren, die niet met de kerk zijn opgegroeid en die de kennis niet hebben, kijken anders tegen het standbeeld aan. Zij zien geen priester en een melaatse man, maar een blanke man met een knielende zwarte man. Daarom is het belangrijk dat de gemeente voor context zorgt. Als stichting zijn we daarom blij met dit bord. Ik ben ook content met de tekst. Er wordt opgeroepen tot dialoog. Het belangrijkste is dat dit Tilburgers bij elkaar brengt.”

Lees het volledige artikel
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.