Aanmelden voor Gezinsbedevaart 

De Rol van Peerke Donders in Tilburg 2022

We kennen Peerke Donders als held en icoon van Tilburg. We kennen Peerke als held en apostel van Suriname. Zijn leven speelt zich af in de 19e eeuw. Wat betekent hij voor ons, hier en nu? Misschien herkennen we de tijd waarin hij leefde.

Letterlijk alles was moeizaam voor Peerke. Leven en geloven in het hier en nu kan voor ons ook allesbehalve vanzelfsprekend zijn.

We herkennen zeker nog de plaatsen waar hij verbleef, de straten waar hij liep.

De Uitdagingen van Peerke Donders

Misschien herkennen we de uitdagingen waarvoor hij stond. Peerke groeide op in een heel ingekaderde omgeving. De roepstem van God volgend liet hij zich meenemen naar een onbekende wereld, met een nieuwe cultuur, met nieuwe kleuren, geluiden en smaken. En ook in deze nieuwe situatie vond Peerke God, die dezelfde God was en bleef.

Zeker is dat wij ‘gestalten van geloof’ nodig hebben, om ons te helpen Jezus te volgen. Peerke is zo iemand.

Met Peerke zien we Jezus in onze medemens, welke kleur, smaak, geluid deze ook met zich meebrengt. Laat uzelf meenemen en verrassen door Peerke. Dan kunt u ervaren hoe sterk hij is, en waarom de Tilburgers nog steeds van hem houden.

Net als afgelopen jaar vinden we het bijzonder fijn wanneer parochies met hun gezinnen komen.

Zo bouwt u aan Familiepastoraat thuis. We vragen u daarom, uw interesse als parochie kenbaar te maken op familiepastoraat@bisdomdenbosch.nl. Graag vernemen we, indien mogelijk, wie de contactpersoon zal zijn.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.