Bezoekers tentoonstelling Kòrsou boven verwachting

DEN HAAG – ‘Prachtige verhalen! Curaçao love you. Mijn thuis.’ En ‘Dank alle voorouders die stierven voor ons volk’. Veel positieve reacties zijn er op de tentoonstelling ‘Kòrsou Curaçao Stemmen van toen, mensen van nu’ die in het Nationaal Archief in Den Haag te zien is.

“Het aantal bezoekers dat wij voor de tentoonstelling over de vloer krijgen ligt hoger dan verwacht”, vertelt Mick de Wal van het museum. Uit publieksonderzoek van het Nationaal Archief blijkt dat er ook bezoekers zijn die niet eerder over de voormalige Nederlandse Antillen gehoord hadden.

De tentoonstelling Kòrsou is vanaf 16 december geopend. Sinds de versoepeling van de corona-maatregelen vorige maand heeft het Nationaal Archief niet klagen. De Wal: “Met deze tentoonstelling hebben zeker nieuwe mensen naar binnen kunnen krijgen.”

Bron: https://caribischnetwerk.ntr.nl/2022/04/27/bezoekers-tentoonstelling-korsou-boven-verwachting-ook-mensen-die-nooit-van-de-antillen-hebben-gehoord/?fbclid=IwAR11H8pbnU2BcAbrN37lv4GTexr2L8ugQnQctY8ncQ1D-Kpb3NWTo9VwMF0

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.