Viering 100 jaar kapel Peerke Donders

Op zaterdag 28 oktober is het 100 jaar geleden dat de kapel bij het geboortehuisje van Peerke Donders is ingezegend. Het Peerke Donders Paviljoen, Museum voor Naasten wil dit graag met u vieren.

Hieronder het programma:

Vrijdag 27 oktober:

14.30 uur Heilige Mis in de Peerke Donders Kapel, ter gelegenheid van de geboortedag van Peerke Donders. Voorganger : Pater Henk Erinkveld C.S.S.R met diaken Geert Eijsbouts van de parochie Peerke Donders van ’t Goirke en wellicht ook een vertegenwoordiger vanuit de Norbertijnenparochie Heikant Quirijnstok. Iedereen welkom.

Zaterdag 28 oktober:

11.00 uur Heilige Mis in de Peerke Donders Kapel ( het enige “Surinaamse” gebouw in Nederland, gebouwd door architect Jos Donders) ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de kapel, voorgangers Pater Henk Erinkveld C.S.S.R en een aantal internationale Redemptoristen. Iedereen welkom!

Middagprogramma:

Vanaf 13.00 uur rondleidingen in drie talen: Nederlands, Engels en Duits

15.00 uur: Componist Harry Swinkels en Gemengd Koor de Bron brengen liederen uit de Missa Petrus Donders ten gehore plus zijn twee Tilburgse Peerke liederen.

Fotobijschrift: Deze foto van de kapel is gemaakt in 1930 door Schmidlin, het is een uitsnede van een iets grotere foto uit de collectie van het Regionaal Archief Tilburg.

Website www.peerkedonders.nl

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.