The Story of Travis, Verlies als collectieve verbinder

Op zaterdag 8 april in de Schouwburg in Tilburg: The Story of Travis. 

Het stuk, geschreven door Afro-Amerikaanse scenarist Lorraine Hansberry, vertelt over de belevenissen van een zwarte familie, onder wie tiener Travis, uit Zuid-Chicago. Een wijk toen belaagd door armoede en geweld. In The Story of Travis belandt de toenmalige puber na lang reizen in Nederland en bouwt hier een bestaan op. Hoe is het leven van de inmiddels zeventiger verlopen? En hoe kijkt hij vooruit, naar de dood? Het toneelstuk, met rakende dans- en zangscenes, portretteert het uitermate racistische Chicago van toen.
Het niet stereotype verhaal over de zwarte community is een verademing die bekroond is met een sterrenregen.
Regisseur Romana Vrede: “The Story of Travis gaat over het hebben van een thuis, het besef dat je de hoop bent van de voorgaande generaties en de vraag of je wel genoeg hebt gedaan om die hoop waar te maken.”

Theater Rotterdam en Well Made Productions weten opnieuw het bi-culturele perspectief een podium te geven. De initiatiefnemers van The Story of Travis zijn vijf zwarte vrouwen; een unicum in het theaterlandschap.

Wil je The Story of Travis bezoeken met je tante, opa, schoonzus of brother-from-another-mother?

Reserveer hier uw ticket! Meer over de Show
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.